Nuohouksen hinta

Nuohouksen hintaan on perinteisesti vaikuttanut moni eri tekijä, kuten yksiköiden määrä, yksikköhinnat, matkakorvaukset, huoltoautomaksut ja kaikki muu sellainen, mistä tavallisen tallaajan on vaikea ymmärtää yhtään mitään. Me haluamme kuitenkin tehdä asiat hiukan eri tavalla. Meillä hinnoittelu on selkeää ja tiedät hinnan etukäteen.

Hintamme ovat huoneistokohtaisia, usean kohteen/asunnon kohdalla voit pyytää tarjouksen nuohouksesta.

Pikanuohous

Pelkästään kamina, avotakka tai kiuas

49 €

Ylimääräiset tulisijat eivät mahdollisia

Hinta voimassa kun nuohottavana on vain yksi kamina, avotakka, kevyttakka, kiuas tai keskuslämmityskattilan hormi.

Tavallinen nuohous

Sisältää max. 2 tulisijaa

74 €

Ylimääräiset tulisijat +25 € /kpl

Hinta voimassa arkisin ennen 16:00 alkaviin nuohouksiin. Koskee tavanomaisessa käytössä olleita tulisijoja.

Ilta / viikonloppu

Lisätään nuohouksen hintaan

+25 €

Tiedustele aikoja soittamalla

Teemme nuohouksia tarvittaessa myös iltaisin ja viikonloppuna. Ilta/viikonloppulisä lisätään hintoihin arkisin 16:00 jälkeen ja viikonloppuisin.

Pikanuohous

49€

Tämä palvelu kattaa yhden hormin nuohouksen, silloin kun itse tulisijaa ei tarvitse nuohota (esim. huollon yhteydessä puhdistettu keskuslämmityskattila tai tulisija ei vielä paikoillaan). Hormin lisäksi voidaan nuohota kiuas, josta kivet on valmiiksi poistettu, kamina, kevyttakka tai siisti avotakka. Lyhytkestoinen nuohoustyö, joka kestää korkeintaan 15 minuuttia.

Tavallinen nuohous

74€

Tämä palvelu kattaa minkä tahansa lakisääteisen 1-2 tulisijan nuohouksen (yhdessä huoneistossa) keskuslämmityskattiloita lukuunottamatta. Tulisijan on tullut olla tavanomaisessa käytössä ja nuohous suoritetaan arkena 08:00-16:00. Tavanomaisessa käytössä olleen tulisijan nuohoamiseen menee aikaa korkeintaan 20 minuuttia. Mikäli yli kaksi tulisijaa, niin ylimääräiset tulisijat +25€/kpl.

Ilta/Viikonloppulisä

+25€

Lisätään nuohouksen hintaan kun nuohous suoritetaan arkena 16:00-08:00 välisenä aikana, viikonloppuna tai pyhäpäivänä. Mikäli varatusta nuohousajasta yli puolet on 16:00 jälkeen, niin veloitetaan tällöin iltalisä kokonaan. Ilta- ja viikonloppuaikoja on saatavilla vain rajoitetusti ajanvarauskalenteristamme. Mikäli vapaita aikoja ei löydy, niin olethan yhteydessä.

Muut nuohouksen hinnat

Suurin osa uusista asiakkaistamme ja kaikki vanhat asiakkaamme (joilla olemme itse suorittaneet viimeisimmän nuohouksen) hinnoittellaan yllä olevien hintojen mukaisesti. Mikäli kohteessa nuohous on laiminlyöty ajallisesti tai aiemman nuohoojan toimesta, niin hinta voi olla korkeampi, mutta ilmoitamme tästä aina asiakkaalle ennen nuohouksen aloittamista. Alla erityistapaukset ja poikkeavat hinnoittelut.

Keskuslämmityskattila

alk. +25€

Lisätään tavallisen nuohouksen hintaan. Keskuslämmityskattilan nuohous varattava lisäpalveluna tilausta tehdessä (valitse lisäpalvelu: Öljy-/Puukattilan nuohous).

Nuohous laiminlyöty

25€

Mikäli nuohottavan tulisijan puhdistamiseen menee yli 20 minuuttia, niin veloitamme siitä ylimääräisen tulisijan hinnan. Nämä tilanteet ovat harvinaisia ja ilmoitamme niistä etukäteen, jolloin kyseinen tulisija voidaan jättää myös nuohoamatta.

Peruuttamaton aika

alk. 49€

Mikäli nuohousaikaa ei ole peruttu ehtojemme mukaisesti 24 tuntia ennen nuohouksen alkua, niin veloitamme palvelun täyden hinnan. Peruuttamaton aika aiheuttaa käytännössä aina tilanteen, jossa nuohooja joutuu odottamaan pääsyä seuraavaan kohteeseen.

Nuohousta ei voida suorittaa

alk. 49€

Mikäli nuohousta ei voida suorittaa kohteessa ilmenevien turvallisuusongelmien vuoksi, niin veloitamme nuohouksesta täyden hinnan. Huomioithan, että vaikka nuohooja ei voi suorittaa nuohousta, niin hän joutuu laatimaan pelastuslaitokselle ilmoituksen mahdollisesta paloturvallisuusriskistä tai siitä, ettei nuohousta voitu suorittaa turvallisesti (esim. talo- tai kattotikkaat ovat puutteelliset).

Muu työ

74€/h

Muu sellainen työ, jota ei ole yllä hinnoiteltu. Hinta alkavalta tunnilta.

Hintamme koskevat vain yksityisasiakkaita ja tavanomaisia asuntoja. Hinnat sisältävät nuohouksen ja siihen liittyvät matkat kokonaisuudessaan. Hintaan sisältyy pelastuslain mukainen nuohoustodistus, joka lähetetään nuohouksen jälkeen sähköpostiin.

Nuohous laskutetaan jälkikäteen sähköpostilla. Emme veloita laskutuslisiä.

Nuohouksen hinta Suomessa

Nuohous on olennainen osa kiinteistön huoltoa ja sen hinta voi vaihdella eri paikkakunnilla ja tyypin mukaan.

Ilmanvaihtokanavien nuohouksen hinta

Ilmanvaihtokanavien nuohouksen tarpeellisuus vaihtelee niiden käytön ja rakennuksen iän perusteella. Kunnolla suoritetun ilmanvaihtokanavien nuohouksen hinta alkaa halvimmillaan noin 300 eurosta ja suurissa kiinteistöissä se voi nousta jopa yli tuhannen euron.

Tulisijojen nuohouksen hinta

Tulisijojen nuohouksen hinta vaihtelee noin 50–150 euron välillä. Tämä hintahaarukka perustuu tyypillisesti nuohottavien tulisijojen määrään Suomessa.

Nuohouksen hinnat yleisesti

 • Yhden tulisijan nuohous: 50–90 euroa
 • Kaksi tulisijaa: 74–120 euroa
 • Kolme tai useampi tulisija: 99–150 euroa

Nämä hinnat voivat kuitenkin vaihdella eri alueilla ja nuohoojasta riippuen. Lisäksi nuohouksen hinnat saattavat olla epäselviä erilaisten lisien, yksikköhinnoitteluiden ja matkakulujen vuoksi. Hinnoitteluun voi vaikuttaa monilla esimerkiksi se, millainen tulisija on kyseessä. Esimerkiksi pelkän saunan kiukaan nuohous saattaa maksaa vain 49 euroa, kun taas kotitalouden öljylämmityskattilan nuohouksen hinta voi nousta jopa yli 150 euron toisilla yrityksillä.

Esimerkiksi Nalas Oy:n hinnat ovat seuraavanlaiset:

 • Pikanuohous: 49 euroa. Tämä palvelu koskee vain kiukaita, kaminoita, avotakkoja ja kevyitä takkoja, eli tulisijoja, joissa ei ole varaavaa ominaisuutta.
 • 1-2 tulisijan nuohous: 74 euroa. 
 • Ylimääräiset tulisijat: 25 euroa.
 • Öljylämmityskattilan nuohous: lisähinta 25 euroa.

Nämä hinnat antavat hyvän kuvan siitä, mitä nuohouspalvelut maksavat riippumatta minkälaiset tulisijat ovat nuohouksen kohteena. On tärkeää muistaa, että hinnoittelu yleensä vaihtelee kuitenkin hieman alueen, nuohoojan ja tulisijan tyypin mukaan kuten alla olevassa esimerkissä.

Hinnastot voivat myös näyttää toisilla yrityksillä tältä:

 • Nuohouksen minimiveloitus 66€
 • Aloitusmaksu 34€
 • Sivurakennus tai -huoneisto 10€
 • Varaava takka, avotakka tai kamiina 20€
 • Vesipata 20-30€
 • Leivinuuni / takkaleivinuuni 30€
 • Keittiönliesi 30€
 • Keskuslämmityskattilan puhdistus alk. 40€
 • Erikseen nuohottava vaakahormi tai mutka alk. 10€
 • Matka-aika (toimialueen ulkopuolella) 10€ / 15min
 • Vapaa-ajanasunnon lisä 20 €

Miksi on erityisen tärkeää valita oikea nuohooja?

Nuohoojien hinnat voivat hieman vaihdella, mutta hintaerot ovat usein vähäisiä. Tärkeintä on valita virallinen, pätevä nuohooja, jolla on hyvät referenssit  tai suositukset (esimerkiksi asiakasarvostelut Google-arvosteluissa tai muissa arvostelupalveluissa).

Nuohous on ammattilaisen työtä, joka vaatii erityistä koulutusta ja taitoa. Se ei ole vain pölyn ja noen poistamista, vaan siihen sisältyy myös paloturvallisuuden ja kattoturvatuotteiden tarkastelua, sekä kirjaustyötä. Myös pelastuslaki vaatii nuohoojilta ilmoituksia pelastuslaitoksille erilaisissa poikkeamissa ja näitä tekevät vain viralliset nuohoojat.

Mikäli nuohooja ei ole virallinen, hänen suorittamansa nuohous on käytännössä sama kuin nuohous olisi itse tehty. Se ei täytä viranomaisten tai vakuutusyhtiöiden vaatimuksia, jos onnettomuus sattuisi. Ja mitä pidempään pätemätön nuohooja tekee töitä, niin sen todennäköisemmin juuri teillä on edessä nokipalo.